Verizon brengt internetactiviteiten AOL en Yahoo onder in Oath

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon gaat door met zijn internetactiviteiten onder de naam Oath. Verizon kocht in 2015 AOL op en gaat de operationele onderdelen van Yahoo onderbrengen in Oath. "In Oath worden meer dan twintig merken opgenomen, goed voor een bereik van miljarden consumenten", meldt Tim Armstrong van Verizon. De ontmanteling van Yahoo moet deze zomer een feit zijn.

Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Verizon heeft een nieuw merk ontwikkeld voor al zijn internetactiviteiten. Oath is de nieuwe verzamelnaam van alle webmerken van het bedrijf.

Naast de nieuws-, sport- en beurswebsites van Yahoo zal Oath ook de mediamerken van AOL als The Huffington Post en TedCrunch bundelen. De naamswijziging zal komende zomer worden ingevoerd.

Verizon neemt Yahoo niet helemaal over. Verizon neemt de operationele activiteiten van het bedrijf over. Het restbedrijf van Yahoo wordt omgedoopt tot Altaba en wordt een investeringsmaatschappij. De maatschappij beheert voornamelijk de participatie die Yahoo heeft in de Chinese pakjesdienst Alibaba.

Het is nog niet duidelijk wat de toekomst zal brengen voor Marissa Mayer van Yahoo. AOL kwam in 2015 in handen van de Amerikaanse telecommunicatiereus Verizon.

Meest gelezen