Asterix en Obelix reizen naar Italië in 37e avontuur

Er komt een 37e album van de avonturen van Asterix. In "Asterix en de race door de Laars" trekt de Galliër met zijn onafscheidelijke partner Obelix naar het antieke Italië. Het album, bedacht en getekend door Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, zal op 19 oktober in de winkelrekken liggen. De strip werd vandaag al voorgesteld op de Jeugdboekenbeurs in Bologna.

In januari raakte al bekend dat Asterix en zijn kompaan Obelix opnieuw hun Gallische dorp zouden verlaten voor een buitenlands avontuur, vandaag raakte bekend naar waar: Italië.

"Italië is niet alleen Caesar, Rome en het Colosseum!", laten de tekenaars optekenen in een persbericht. "We beseften dat het voor Asterix en Obelix tijd werd om een beter idee te krijgen hoe Italië er echt uitzag. En dat zal Albert Uderzo leuk vinden, want zijn familie komt oorspronkelijk uit Venetië." Die Albert Uderzo, de originele tekenaar van de Franse strip, viert overigens dit jaar zijn 90e verjaardag.

Het 37e album zal in meer dan twintig talen verschijnen. Ferri en Conrad namen overigens ook de twee vorige albums - "Asterix bij de Picten" uit 2013 en "De papyrus van Caesar" (foto boven) uit 2015 - voor hun rekening. Van de avonturen van Asterix gingen wereldwijd ongeveer 370 miljoen exemplaren over de toonbank.

Meest gelezen