Berlusconi in juli voor rechter wegens omkopen getuigen in zaak-Rubygate

De voormalige Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi, die ervan beschuldigd wordt verschillende getuigen van wilde "bunga-bunga"-feestjes in de zaak "Rubygate" omgekocht te hebben, moet vanaf 3 juli voor de rechter verschijnen. Dat heeft de rechtbank van Milaan woensdag beslist. Op die manier zal het proces van Berlusconi geïntegreerd worden bij dat van de jonge vrouwen en naasten die voor dezelfde feiten vervolgd worden.

In het nieuwe proces wordt Berlusconi ervan beschuldigd meer dan 10 miljoen euro betaald te hebben tussen 2011 en 2015 aan genodigden van die bunga-bunga-feestjes in zijn villa in Arcore, nabij Milaan, om hen te doen getuigen in zijn voordeel.

Volgens het parket ging ongeveer 7 miljoen euro naar de Marokkaanse Karima El Mahrough, ofwel Ruby, die op het moment van de feiten minderjarig was, maar voor het gerecht steeds volgehouden heeft dat ze nooit seks had met Berlusconi.

In de eerste zaak-Rubygate werd Berlusconi in eerste aanleg tot zeven jaar cel veroordeeld, om in maart 2015 in beroep vrijgesproken te worden.

Meest gelezen