Dodental in Colombia loopt voort op, nog vele vermisten

Na de zware modderstromen in het zuidwesten van Colombia zijn nu al zeker 290 doden en 332 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe officiële balans. Daarnaast zijn er volgens het Rode Kruis echter ook meer dan 200 vermisten, zodat het dodental nog zou kunnen stijgen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Nabestaanden treuren om een overleden familielid.

Tot nog toe zijn 186 lichamen geïdentificeerd, aldus het instituut voor wetsgeneeskunde. In een eerdere balans, die president Juan Manuel Santos maandagavond gegeven had, was er nog sprake van 273 doden en 262 gewonden.

Volgens minister van Defensie Luis Carlos Villegas zijn 2.800 mensen, zo'n 500 tot 600 gezinnen, in vijf opvangcentra ondergebracht.

Hevige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag maakte dat verschillende rivieren buiten hun oevers traden, wat ongeziene modderstromen veroorzaakte in de provincie Putamayo. Vooral de hoofdstad Mocoa, die zowat 40.000 inwoners telt, werd zwaar getroffen.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Zo'n 500 tot 600 gezinnen zijn opgevangen in noodopvangcentra, zoals hier op een basketbalveld in Mocoa.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Mensen staan rond pas gegraven graven in Mocoa.

Meest gelezen