Ed Sheeran in het Sportpaleis: "Als het publiek briljant is, is de show briljant"

Duizenden vooral jonge fans wonen vanavond het concert van de Britse popster Ed Sheeran bij in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Sommigen stonden urenlang aan te schuiven om een plaatsje op de eerste rijen te veroveren. Ed Sheeran stelt zijn derde album "÷" (divide) voor. Hij mocht er dubbel platina voor in ontvangst nemen.

Uren en uren wachten hebben veel vooral jonge fans over voor hun idool. Nochtans was België het land dat misschien wel als laatste voor de bijl ging, vertelde Ed Sheeran vanavond aan Thibaut Renard op MNM. "De eerste en tweede keer dat we in België waren, was het publiek het kleinste van de tour", zegt de Britse artiest. "Jij, die muziek volgt, en ik, die muziek maak, kunnen het verrassend vinden, maar er zijn nog altijd heel veel mensen die nog nooit van mij hebben gehoord."

Sheeran ziet zijn derde plaat "÷" (divide) dan ook als zijn échte grote doorbraak. In ons land is het ook de eerste keer dat hij een dubbel platina plaat krijgt. Hij mocht ze vanavond in ontvangst nemen.

Wat maakt Ed Sheeran zo bijzonder?

Wat maakt Ed Sheeran zo bijzonder? Thibaut Renard van MNM analyseerde het fenomeen vanmorgen al in "De ochtend" op Radio 1. "Of je zijn muziek goed of slecht vindt, je kan moeilijk iets tegen hem hebben, omdat hij sympathiek overkomt en normaal blijft."

Renard vergelijkt het succes van Ed Sheeran met dat van Adele, "maar Adele heeft meer de uitstraling van een diva, terwijl Sheeran de boy next door is gebleven."

Sinds de release van zijn single "Shape of you" op 6 januari staat Ed Sheeran op de eerste plaats in de Belgische hitlijsten. "Als hij dit weekend nog steeds op nummer één staat, dan schrijft hij geschiedenis. Dan wordt hij de meest succesvolle Britse artiest ooit in de Ultratop".

Zijn derde album werd op 3 maart uitgebracht en is wereldwijd een overdonderend succes. "Ed Sheeran heeft absoluut de ambitie om het te maken als artiest en de geschiedenis in te gaan als nummer één. Zijn album werd in november al verwacht, maar hij stelde het uit omdat er andere releases waren. Toen Trump verkozen werd, werd ook een andere datum geprikt."

"Ed Sheeran is op dit ogenblik een van de populairste artiesten ter wereld, iedereen kent hem en iedereen heeft hem graag. De voorbije vijf jaar heeft hij miljoenen albums verkocht en scoorde hij de ene hit na de andere, maar hij blijft de uitstraling hebben van de boy next door. Hij is een kerel met sneakers en jeans die je overal tegen zou kunnen komen. Vooral zijn rossige warrige kop maakt niemand jaloers en bedreigt niemand. Hij maakt gewoon fijne songs."

Ed Sheeran, een sekssymbool? Hoe kan dat?

Meest gelezen