Erfgoedplus.be onderscheiden met "Oscar" voor erfgoed

De erfgoeddatabank Erfgoedplus.be is één van de laureaten van de prestigieuze European Prize for Cultural Heritage van de Europese erfgoedorganisatie Europa Nostra. Die reikt jaarlijks prijzen uit aan organisaties die uitzonderlijke projecten realiseren rond cultureel erfgoed.

Dit jaar zijn 39 laureaten geselecteerd uit meer dan 200 projecten uit 18 landen.  Ergoedplus.be is de enige Belgische laureaat. De laureaten krijgen hun prijs tijdens een ceremonie in de Finse stad Turku op 15 mei. Europees Commissaris voor Cultuur Tibor Navracsics en voorzitter van Europa Nostra Plàcido Domingo zullen daarbij aanwezig zijn.

Erfgoedplus.be is een zoekwebsite voor cultureel erfgoed in Limburg en Vlaams-Brabant. De provincies Limburg en Vlaams-Brabant en de stad Leuven werken hiervoor samen met allerlei erfgoedbeherende organisaties, zoals musea, bewaarbibliotheken of heemkundige kringen. Het project wordt door de jury geprezen, omdat het "het niveau van erfgoeddocumentatie in België aanzienlijk heeft bevorderd."

Igor Philtjens, gedeputeerde van de provincie Limburg bevoegd voor Cultuur en Erfgoed, is trots op de onderscheiding. "De internationale erfgoedgemeenschap beschouwt de Europa Nostra Awards als de Oscars voor erfgoed. We hadden al heel wat redenen om uit te pakken met Erfgoedplus.be als provinciaal initiatief, nu hebben we nog een extra reden om trots te zijn."

Meest gelezen