Lena Dunham na vijf operaties verlost van chronische ziekte

Lena Dunham heeft na vijf operaties goed nieuws gekregen: de endometriose waaraan ze jarenlang leed, is verdwenen. Endometriose is een aandoening aan de baarmoeder, waarbij baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte wordt afgescheiden en dat veroorzaakt chronische pijn. Dunham is vooral bekend als actrice en maakster van de televisieserie "Girls".
STARPIX2014

Lena Dunham is de voorbije jaren verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis. De Amerikaanse schrijfster, regisseuse en actrice heeft  het voorbije jaar vijf operaties ondergaan om haar endometriose te behandelen.

Dunham probeerde de voorbije jaren verschillende niet-chirurgische behandelingen, maar de pijn verdween niet. Een jaar geleden ging ze voor het eerst onder het mes om haar chronische pijn te bestrijden.

Na vijf operaties is de behandeling met succes afgerond. "Toen ik bijkwam, kreeg ik iets te horen dat ik niet had verwacht. Er waren geen sporen meer van endometriose. Ik ben vrij van de ziekte", schrijft Dunham op haar blog.

Meest gelezen