Minderjarige bestuurder gecrasht busje geplaatst in Everberg

De jonge bestuurder die gisteren in Neder-over-Heembeek gecrasht is met een busje waarin 14 illegalen zaten, is door de Brusselse jeugdrechter geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. De jongeman werd nog niet geïdentificeerd, maar hij verklaart de Iraakse nationaliteit te hebben.
Het busje werd bij de crash compleet vernield.

Het gerecht heeft een botscan laten uitvoeren op de jonge bestuurder, en daaruit is gebleken dat hij tussen de 17 en 19 jaar oud is. "Volgens de wet is hij dus minderjarig", legt Denis Goeman van het Brusselse parket uit.

De bestuurder raakte bij het ongeval gewond, maar hij heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten. Hij is door de Brusselse jeugdrechter geplaatst in de gesloten instelling van Everberg.

De jongeman wordt voorlopig enkel verdacht van kwaadwillige belemmering van het verkeer, maar het parket heeft inmiddels een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar mensensmokkel dat gisteren werd opgestart.

Verschillende passagiers verklaren dat ze Irakees zijn, maar dat kon nog niet worden bevestigd. "Niemand had papieren op zak", zegt Goeman. "Het onderzoek zal hun nationaliteit nog moeten bevestigen."

Het busje dat de jongeman bestuurde, reed gisteren, na een lange achtervolging door de politie, op de Binnenring door de middenberm en kwam tegen een boom terecht. Vijf mensen raakten daarbij zwaargewond.

Meest gelezen