Opnieuw stappen vijf tv-makers op bij Vlaamse Televisie Academie

De Vlaamse Televisie Academie, het orgaan achter de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, blijft leeglopen. Na Luc Appermont en Gert Verhulst verlaten nu ook Bruno Wyndaele, Luk Alloo, Tim Van Aelst, Nathalie Basteyns en Paul Jambers de raad van bestuur. "Het kon zo niet verder", zeggen ze in een gezamenlijk persbericht.

Tim Van Aelst, Paul Jambers, Bruno Wyndaele, Nathalie Basteyns en Luk Alloo zien geen heil meer in de organisatie van een Nacht van de Vlaamse Televisiesterren zoals dat de voorbije jaren het geval was, zeggen ze in het persbericht. 

De tv-makers zijn van oordeel dat "prijzen van de sector voor de uitblinkers van die sector een nobele zaak zijn", en zouden het jammer vinden als ze zouden verdwijnen. "Niettemin kan het zo niet verder", klinkt het. Meer wensen de tv-makers voorlopig niet te zeggen over hun vertrek.

Cockmartin: "Normaal proces van afvloeiingen en instroom"

Chris Cockmartin, organisator van de Vlaamse Televisie Academie, lijkt zich niet meteen zorgen te maken over het vertrek van meerdere tv-makers. "Hier is geen dramatiek aan verbonden. Het gaat om een normaal proces van afvloeiingen en instroom", klinkt het.

De toekomst van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren niet in het gedrang. Op 3 juni vindt de tiende editie plaats in het Casino Kursaal van Oostende. Of de show dit jaar wel op televisie zal worden uitgezonden, wil Cockmartin nog niet kwijt.

Meest gelezen