Signalisatie in centrum Gent waarschuwt voor gesloten tunnel in Brussel

In Gent heeft een signalisatiebord een wel erg vreemde boodschap verspreid. Normaal moet het autobestuurders en passanten wijzer maken over het nieuwe circulatieplan, maar het waarschuwde hen in 2 talen voor een gesloten Hallepoorttunnel in... Brussel.

"Ik moet niet over Brussel rijden, of zo?", vroeg een boze en verdwaalde Gentenaar zich maandag bij de invoering van het circulatieplan vol sarcasme af voor de camera van VRT Nieuws (zie video onder).

Mogelijk is het antwoord op die vraag wel degelijk positief. Dat is tenminste wat een signalisatiebord ter hoogte van het Koophandelsplein in het centrum van de stad suggereert.

Gisteravond rond 23 uur heeft een toevallige passant vastgesteld dat het bord in het Nederlands en het Frans waarschuwde voor een gesloten Hallepoorttunnel in de hoofdstad. Nochtans is die tunnel zowat 60 kilometer van het plein verwijderd.

Het Mobiliteitsbedrijf van Gent laat weten dat ze de bewuste tekstkar huren bij een extern bedrijf. Waarschijnlijk gaat het om een voorgeprogrammeerde oude boodschap die onbedoeld is verschenen. Vorige week gebeurde dat al een eerste keer waarna het externe bedrijf het Mobiliteitsbedrijf had gegarandeerd dat het euvel was verholpen. Dat is blijkbaar alsnog niet helemaal gelukt.

"Ik moet niet over Brussel rijden, of zo?" ("Het Journaal", 3/4/2017)

Meest gelezen