Trump verdedigt Fox News-presentator die beschuldigd wordt van ongewenst intimiteiten

De Amerikaanse president Donald Trump springt in de bres voor Fox News-ster Bill O'Reilly, die door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag. Trump stelde dat O'Reilly "een goed iemand" is.

Al vijf vrouwen beschuldigen de presentator van "The O'Reilly Factor" van ongewenste intimiteiten, schreef The New York Times afgelopen weekend. Volgens de krant heeft Fox News de vrouwen in totaal 13 miljoen dollar (12 miljoen euro) betaald om te zwijgen.

O'Reilly ontkent de beschuldigingen, en krijgt nu ook steun uit het Witte Huis. "Ik denk niet dat Bill iets slechts heeft gedaan", zegt Trump aan The New York Times. "Ik ken hem goed, en het is een goed iemand".

Tijdens zijn campagne kwam Trump ook al op voor de CEO van Fox News Roger Ailes, die in juli ontslag nam nadat ook hij door verschillende vrouwen was beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Adverteerders haken af

Fox News verklaarde eerder al dat "21st Century Fox kwesties rond het gedrag op de werkplek zeer ernstig nemen", maar blijft wel achter zijn presentator staan.

De affaire rond O'Reilly dreigt de zender echter zuur op te breken. Gisteren raakte bekend dat twaalf adverteerders, waaronder Hyundai, BMW, Mitsubishi en farmagigant GlaxoSmithKline niet meer zullen investeren in reclame tijdens "The O'Reilly Factor".

De 67-jarige O'Reilly is een van de bekendste tv-persoonlijkheden in de VS. Zijn programma was in het eerste trimester van 2017 het meest bekeken actualiteitenprogramma op de kabeltelevisie, met gemiddeld 3,9 miljoen kijkers. O'Reilly's programma is ook het meest winstgevende format voor Fox News. Jaarlijks brengt het meer dan 100 miljoen dollar op door reclame. In 2015 ging het zelfs om 178 miljoen.

Meest gelezen