Zes terroristische ronselaars opgepakt in Sint-Petersburg

In Sint-Petersburg in Rusland zijn 6 mensen opgepakt die ervan verdacht worden om kandidaten te hebben geronseld voor terreurgroep IS. Ze zouden vooral inwoners geviseerd hebben uit voormalige Sovjet-republieken in Centraal-Azië.

De ronselaars probeerden mensen te overtuigen om zich aan te sluiten bij "illegale, gewapende groepen, ook in het buitenland", en "deel te nemen aan activiteiten" van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) en het al-Nusra Front, dat is opgegaan in Fateh al-Cham, zegt de Russische onderzoekscommissie.

Er zouden vooralsnog geen banden zijn tussen deze zes en de dader van de bomaanslag maandag. Toen blies een 22-jarige man uit Kirgizië zich op in een metrostel. Daarbij kwamen 14 mensen om het leven.

Meest gelezen