25 sporttassen met cocaïne opgevist uit Noordzee

De scheepvaartpolitie heeft de afgelopen dagen maar liefst 25 sporttassen met cocaïne opgevist uit de Noordzee. Het gaat om een recordvangst: zo zat in elke sporttas ongeveer 50 kilo drugs en de totale waarde bedraagt 60 miljoen euro.
Foto Kurt

De drugspakketten waren voorzien van lege petflessen zodat ze bleven drijven op het water.

Het was een Deens transportschip dat afgelopen weekend alarm sloeg toen het een sporttas zag drijven, kilometers in zee en voor de kust van Oostende. Vervolgens werden nog andere drijvende sporttassen aangetroffen.

Het gerecht vermoedt dat de bemanning van een schip uit Zuid-Amerika, dat in Zeebrugge aanmeerde, de drugs overboord gooide om te laten oppikken door kleine bootjes. De cocaïne zou namelijk afkomstig zijn uit Colombia. De bootjes brengen de drugs dan naar het vasteland en op die manier omzeilen ze de controles in de haven.

De kapitein van het schip zou intussen verhoord zijn, maar dat bleek zonder veel resultaat. Het onderzoek is nog steeds aan de gang.

Meest gelezen