"Callboys" krijgt -wellicht- een Nederlandse remake

Een Nederlands productiehuis heeft de rechten van Woestijnvis gekocht om een Nederlandse remake te draaien van "Callboys". Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Nu moet het productiehuis nog op zoek naar een zender om de Nederlandse Callboys van de grond te laten komen", zegt Michiel Devlieger van Woestijnvis in de krant. Er zou ook interesse zijn in "Hotel Römantiek".

De serie rond de gigolo's Jay Vleugels, Devon Macharis, Wesley Biets en Randy Paret krijgt in eigen land een tweede seizoen en mogelijk een remake bij onze noorderburen. Het Nederlandse productiehuis Vincent TV Productions heeft daarvoor de rechten gekocht van Woestijnvis, maar moet nog op zoek naar een zender om het uit te zenden. "We mogen niet te vroeg juichen, eerst moet een zender haar krabbel op papier zetten", meldt Woestijnvis in Het Nieuwsblad.

Het is volgens bedenker en regisseur Jan Eelen niet de bedoeling om de verhaallijn erg te veranderen. "De verhaallijn blijft dezelfde, ik hou een oogje in het zeil zodat de toon goed zit", zegt hij in de krant. "In Nederland gaan mensen meer open-minded om met seks dan hier, maar het zal er niet plots explicieter aan toegaan. "Callboys" draait meer om emotie en vriendschap dan om seks."

"Hotel Römantiek"

Er zou ook interesse zijn in "Hotel Römantiek", het programma waarbij twintig 60-plussers op reis in Zwitserland een nieuwe partner hopen te vinden. "Er zijn al tien opties genomen en in een land heeft een zender al getekend", zegt Willem Stellamans van Woestijnvis in De Standaard. "Twee grote landen staan op het punt dat te doen." Al geeft Stellamans wel mee dat hij niet mag zeggen welke landen die interesse precies hebben.

Meest gelezen