David Schwimmer strijdt tegen intimidatie: "Grijze zone krijgt niet genoeg aandacht"

"Friends"-acteur David Schwimmer heeft een sensibiliseringscampagne gelanceerd over ongepast gedrag en seksuele intimidatie tegenover vrouwen. "Seksueel geweld komt vaak in de media, maar de grijze zone krijgt niet genoeg aandacht", aldus de acteur. "We moeten duidelijk maken dat dit gedrag niet gepast is."
© The New York Times

"Een goede vriendin van mij kwam met het idee om kortfilms te maken over seksuele intimidatie", legt Schwimmer uit in de Amerikaanse talkshow "The view". "Ze had er al enkele gemaakt in Israël en ze waren zo goed gemaakt en geschreven, dat ik onmiddellijk wilde meewerken." Het resultaat is een sensibiliseringscampagne met 6 kortfilms waarin telkens een vrouw in een dagdagelijkse situatie -zoals op het werk of bij de dokter- wordt lastiggevallen.

Volgens de acteur komt seksueel geweld wel regelmatig in de media, maar blijft de grijze zone rond intimidatie vaak onderbelicht. Een op de drie Amerikaanse vrouwen zou er last van hebben op de werkvloer. "We moeten duidelijk maken dat dit gedrag niet gepast is", zegt hij. "Niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen zodat ze weten dat dit niet normaal is."

De 6 kortfilms zijn verschenen op de Facebookpagina "That's harassment". In de kortfilms doen naast Schwimmer zelf ook enkele andere bekende acteurs mee, zoals Cynthia Nixon, bekend van "Sex and the city" en Michael Kelly uit "House of cards". U kunt er hieronder alvast enkele van de filmpjes bekijken.

Meest gelezen