Optreden Britney Spears steekt stokken in wielen van Israëlische Arbeidspartij

Het geplande concert van de Amerikaanse zangeres Britney Spears in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv heeft commotie veroorzaakt bij de Arbeidspartij. Spears' optreden staat gepland voor 3 juli en laat dat nu net de dag zijn waarop ook de centrumlinkse partij een nieuwe leider wou kiezen. Bij gebrek aan beschikbare bodyguards moet die laatste nu noodgedwongen het onderspit delven.

Het probleem is niet dat de Arbeidspartij bang is dat haar leden niet zullen komen stemmen omdat ze een kaartje hebben voor Britney Spears. Wel dat beide evenementen niet ver van elkaar zouden plaatsvinden. Het concert in Hayarkon Park en het politiek evenement in het nabijgelegen Conventiecentrum.

Volgens de Israëlische krant Haaretz heeft Spears zo veel lijfwachten ingehuurd dat er een veiligheidsprobleem dreigde te ontstaan aan de kieshokjes in het Conventiecentrum.

De Arbeidspartij besliste daarop wijselijk om haar evenement 24 uur uit te stellen. De verkiezingen zullen nu plaatsvinden op 4 juli. De officiële uitleg luidt dat de Arbeidspartij wou voorkomen dat haar leden zouden vastzitten in het verkeer veroorzaakt door het optreden van Spears.

Meest gelezen