Prins Laurent was bij concert van Ed Sheeran: "Ik kende hem niet, maar de ambiance was aangrijpend"

Het was een opvallende gast gisteravond op het concert van Ed Sheeran in Antwerpen: prins Laurent. Hij werd er vergezeld door zijn hele gezin. "Ik kende de zanger niet, maar mijn vrouw en kinderen luisteren wel naar zijn muziek", zo vertelt hij vanochtend aan de telefoon. "Het was zeker voor de kinderen een hele belevenis." De prins verwees ook naar zijn eigen Spotify-account voor wie zijn muzieksmaak wat beter wil leren kennen.

Het was Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel die gisteravond op de foto ging met de prins. "Duimpje voor je concert, Ed Sheeran, Laurent en ik vonden het super", zo schreef ze onder de foto.

"De prins zat een paar rijen voor mij en mijn collega's", vertelt Merckpoel vanochtend. "We hadden hem tijdens het concert in de duisternis gezien, maar waren niet zeker of hij het echt was." Die bevestiging kregen ze pas na het concert, als ze de prins van wat dichterbij konden zien. "Enkele collega's hebben me dan naast de prins geduwd voor een foto. Ik heb hem alleen kunnen vragen: "Vous avez bien aimé le concert?" En hij antwoordde met "oui oui"." Daarna werd Laurent samen met zijn gezin naar de uitgang begeleid door security.

(lees het verhaal van prins Laurent aan onze redactie verder onder de Instagrampost)

"Concert van Ed Sheeran was een hele belevenis"

"Ik was inderdaad op het concert maar ik kende de zanger niet", vertelt de prins vanochtend aan onze redactie. Hij vergezelde vooral zijn vrouw Claire en kinderen Louise (14), Aymeric en Nicolas (beiden 11). "Zij luisteren wel naar de muziek van Ed Sheeran. Mijn vrouw en kinderen hebben wat dezelfde smaak."

Hoewel het dus niet zijn soort muziek was en hij niet vaak naar concerten gaat, was de prins toch onder de indruk. "De ambiance was erg aangrijpend. Het was voor onze kinderen een hele belevenis, er waren daar uiteindelijk 25.000 toeschouwers in het Sportpaleis." Vanochtend was het echter "heel wat moeilijker" voor de kinderen, zo gaat de prins verder. "Ze moesten naar school want de paasvakantie begint daar pas volgende week."

(lees verder onder de video)

Wat is het muziekgenre van de prins?

De prins gaat vervolgens verder in op zijn eigen muziekgenre. "Ik hoor bijvoorbeeld heel graag "I can't help thinking about you" van Variety Lab", vertelt de prins, waarop hij onze redactie meteen aanspoorde om het liedje op te zetten.

Nog een andere artiest die prins Laurent heel erg kan appreciëren is Claude Challe. "Hij is ook een goede vriend van me, ik heb hem zelfs geholpen om een van zijn platen te realiseren." Nog opvallend, de prins luistert naar al deze platen via het streamingplatform Spotify. "Ik heb via Spotify ook enkele liedjes opgeslagen, wie wil kan me daar volgen." Hier vindt u alvast een afspeellijst van Laurent. 

Beluister: een van de favoriete platen van prins Laurent

Meest gelezen