Test-Aankoop verliest strijd tegen Apple over opslagcapaciteit iPhone

Test-Aankoop trekt aan het kortste eind in een rechtszaak met Apple. Dat schrijft L'Echo en is bevestigd aan onze redactie. Volgens de consumentenorganisatie zou het technologiebedrijf consumenten misleiden, omdat de werkelijke opslagcapaciteit van een iPhone lager is dan geadverteerd.
© Reporters - Rosaria D Aquino

De rechtbank van Koophandel in Brussel heeft een klacht van Test-Aankoop tegen Apple afgewezen. De organisatie vond dat het technologiebedrijf consumenten misleidde doordat de werkelijke opslagcapaciteit van een iPhone lager is dan geadverteerd. Een toestel dat geadverteerd wordt met bijvoorbeeld 32 GB vrije ruimte, heeft in werkelijkheid enkele GB ruimte minder door het besturingssysteem en vooraf geïnstalleerde apps.

De rechter wijst er onder meer op dat Apple zijn beleid wat wijzigde tijdens de procedure. Zo staat op de website intussen het volgende te lezen: "De hoeveelheid vrije ruimte is kleiner en varieert vanwege een groot aantal factoren. Voor een standaardconfiguratie is ongeveer 4 GB tot 6 GB aan ruimte nodig, afhankelijk van het model en de instellingen."

"De rechter is ervan uitgegaan dat een gemiddelde consument de site van Apple kan raadplegen", zegt Simon November, de woordvoerder van Test-Aankoop. "Wij denken dat de gemiddelde consument dit niet doet." De consumentenorganisatie vreest dat dit mogelijk een precedent kan zijn voor andere zaken en is van plan om in beroep te gaan tegen de beslissing.

Meest gelezen