Twitter komt met een lichtere app voor trage verbindingen

Twitter heeft een nieuwe, lichtere versie van zijn app gepresenteerd. Twitter Lite is bedoeld om nieuwe klanten in de ontwikkelingslanden aan te trekken en een antwoord te bieden op nu vaak dure en trage mobiele telefoonverbindingen.

 "Twitter Lite is een uitstekende manier voor veel mensen in de opkomende markten in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Afrika om voor het eerst kennis te maken met Twitter op hun mobiele telefoon", aldus CEO Patrick Traughber.

De light-versie is toegankelijk via een browser zodat de gebruiker de app niet hoeft te downloaden. Op die manier werkt hij ook snel bij trage verbindingen en neemt hij niet veel geheugen in op de telefoon.

Twitter telde eind vorig jaar 319 miljoen actieve gebruikers - slechts 4 procent meer dan het jaar ervoor - maar om rendabel te blijven zouden het er een pak meer moeten zijn. Met Twitter Lite hoopt het nieuwe markten aan te boren. De lightversie zal beschikbaar zijn in 42 talen.

Meest gelezen