Vanaf 1 juli goedkoper nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Vanaf 1 juli zullen vrachtwagens aan een verlaagd nachttarief door de Antwerpse Liefkenshoektunnel onder de Schelde mogen rijden. De korting moet meer vrachtwagens weghouden uit de ochtend- en avondspits.

Concreet zullen vrachtwagens tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends hetzelfde tarief mogen betalen als gewone personenwagens. Dat levert voor hen een korting tot 75 procent op. Chauffeurs met een abonnement zullen dan 3,56 euro per doortocht betalen in plaats van 14,16 euro.

Uitbater NV Tunnel Liefkenshoek wil er zo mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken. Sinds recent zijn voor diezelfde reden de containterterminals in de Antwerpse haven ook 's nachts open.

“De raad van bestuur en het management hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio”, aldus voorzitter David Van Herreweghe van NV Tunnel Liefkenshoek.

Meest gelezen