Volg ook dit jaar de Brusselse slechtvalken op de voet

Naar jaarlijkse traditie -het is al de dertiende jaargang- pakt het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen opnieuw uit met "Valken voor iedereen". Dit jaar zijn er 3 slechtvalkkoppeltjes live te volgen via de webcam, eentje meer dan vorig jaar.

Rond deze tijd broeden slechtvalken hun eieren uit. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen vogelliefhebbers alles van dichtbij volgen via de livestreams van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Dit jaar kan dat via de HD-webcam 7 weken lang op 3 verschillende locaties: de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel-stad, het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe en in de Sint-Jobskerk van Ukkel.

Brussel is de laatste jaren een slechtvalkenstad geworden. Alles samen nestelen in het hoofdstedelijk gewest nu 12 paartjes. Begin maart hebben die hun eitjes gelegd en die zijn ze nu aan het uitbroeden. Binnen enkele dagen al zullen de valkjes uitkomen. De ornithologen van het instituut houden nauwkeurige observaties en ringen de jongen om na te gaan hoe de populatie evolueert. U kunt alles volgen op de website www.valkenvooriedereen.be.

Meest gelezen