Acteur Michael Caine stemde voor brexit: "Keuze voor vrijheid"

Michael Caine, een van de meest gevierde Britse acteurs, heeft in een interview gezegd dat hij vorig jaar voor de brexit gestemd heeft. "Het ging mij niet om racisme, immigratie en al die zaken, het ging mij om vrijheid."
AP2007

In de Britse cultuursector zijn vooral anti-brexit-stemmen te horen. Maar filmicoon Caine, bekend van onder meer "Inception" en de "Dark knight"-trilogie, is een uitzondering. Dat hij sceptisch staat tegenover de EU was al geweten, maar nu heeft hij in een interview met Sky News duidelijk gesteld dat hij vorig jaar voor de brexit heeft gekozen.

"Ik heb voor de brexit gestemd. Voor mij is het zo, ik zou liever een arme meester zijn dan een rijke dienaar", aldus Caine. "Het ging mij niet om racisme, immigratie en al die zaken. Het ging mij om vrijheid."

De acteur erkent dat het onzekere tijden zijn, maar meent dat het op termijn wel goed zal komen. "Politiek is altijd chaotisch. In de politiek moet je je altijd op terrein begeven waar je nog nooit geweest bent, dus loop je verloren, en dan vind je je weg weer terug."

In een eerder interview, voor het referendum, had Caine beide opties, "remain" en "leave", angstwekkend genoemd, maar zijn voorkeur leek al wel te liggen bij een uitstap uit de EU.

Meest gelezen