Een kamertje vol gespannen blikken in Mar-a-Lago

Het Witte Huis heeft een foto vrijgegeven van de zogenoemde situation room van Donald Trump in Mar-a-Lago. Op de foto is te zien hoe de Amerikaanse president, omgeven door zijn team van veiligheidsadviseurs, gebrieft wordt over het Amerikaanse bombardement op de Syrische luchtmachtbasis.

Het Witte Huis heeft een traditie om foto’s te verspreiden van Amerikaanse presidenten op belangrijke militaire momenten. Vandaag is het niet anders. Woordvoerder Sean Spicer (op de foto zit hij links achter zijn werkgever) stuurde via Twitter een foto de wereld in de situation room tijdens de Amerikaanse aanval op de Syrische Shayrat basis.

De situation room bevond zich dus niet in het Witte Huis in Washington, maar voor de gelegenheid had Trump zich met 14 adviseurs verzameld in een klein kamertje in zijn buitenverblijf in Mar-a-Lago. Het gezelschap zit op de foto gespannen te kijken naar een scherm, terwijl ze via een beveiligde verbinding worden gebrieft.

De Amerikaanse president ontving in Mar-a-Lago gisteren de Chinese president Xi. De foto werd gemaakt na Trumps dinner met Xi. Op de foto is Xi -vanzelfsprekend- niet te zien. In februari had Trump er zich nog op laten betrappen dat de Japanse premier Abe in Trumps gezelschap was, toen hij op een terras gebrieft werd over een Noord-Koreaanse raketlancering.

Meest gelezen