Grote hinder op E40 na ongeval met vrachtwagen in Everberg

Op de E40 ter hoogte van de parking van Everberg is een ernstig ongeval met een vrachtwagen gebeurd. Die is daarbij door de middenberm gereden. In de richting van Leuven is enkel de spitsstrook vrij, in de richting van Brussel zijn 2 rijstroken vrij. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten die naar Luik moeten aan via Namen om te rijden.

"Rond 16.45 uur is de melding van het ongeval binnengelopen", vertelt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Een vrachtwagen die in de richting van Brussel reed is door de middenberm gegaan en verspert drie rijstroken in de andere richting."

"Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken. Dat doet vermoeden dat de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur is verloren, mogelijk omdat zij of hij onwel is geworden of door een externe factor. De chauffeur heeft het ongeval niet overleefd."

"Van Kraainem tot aan de plek van het ongeval is het inmiddels anderhalf uur aanschuiven. In de andere richting loopt de vertraging op tot een half uur vanuit Bertem. Ook op de gewestwegen wordt het steeds drukker. Het is beter de omgeving zoveel mogelijk te vermijden."

Meest gelezen