Meir-verdachte blijft langer in de cel, maar niet meer voor terrorisme

De verdachte man die 2 weken geleden werd opgepakt in Antwerpen nadat hij met hoge snelheid over de Meir had gereden, blijft langer in de cel. Maar hij is niet meer aangehouden op verdenking van poging tot moord in terroristische context.

De Fransman van Tunesische afkomst werd aanvankelijk aangehouden voor poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving. Toen de raadkamer zijn aanhouding verlengde met een maand ging de man in beroep.

De kamer van inbeschuldigingstelling heeft nu beslist om de man langer in de cel te houden, maar dan enkel voor inbreuk op de wapenwetgeving. De kwalificatie "poging tot moord in terroristische context" vervalt dus.

De man reed op 23 maart over de Meir in Antwerpen met wapens in zijn koffer. Toen de politie hem onderschepte aan de Sint-Michielskaai bleek dat zijn riotgun gedemonteerd was en dat er geen munitie in de wagen lag.

Het federaal parket gaf al snel aan dat het niet zeker was dat de man terroristische motieven had. Hijzelf verklaarde dat hij op zoek was naar zijn vriendin en zich per ongeluk op de Meir bevond.

Meest gelezen