Parijse Centre Pompidou heropent na 12 dagen staking

Het Centre Pompidou, een van de meest bezochte musea van Parijs, heeft vandaag na 12 dagen staking weer de deuren geopend. Het personeel had het werk neergelegd uit onvrede met een nieuw werkstatuut. De directie meldt dat het een akkoord kon sluiten met de werknemers.

Dagelijks ontvangt het befaamde museum tussen de 15.000 en 18.000 bezoekers, maar die stonden de afgelopen twaalf dagen voor een gesloten deur.

De werknemers van het Centre Pompidou kantten zich tegen een nieuwe maatregel die hun werkstatuut ingrijpend zou veranderen, en als gevolg daarvan bleef het centrum gesloten. Directie en personeel kwamen vandaag overeen dat het oude statuut in voege blijft. Wie toch naar het nieuwe statuut wil overschakelen kan dat doen zonder loonverlies.

Het is niet duidelijk hoeveel schade de staking het museum berokkend heeft. Het Centre Pompidou is het enige Parijse musum dat na de aanslagen in Parijs zijn bezoekersaantallen niet zag dalen.

Meest gelezen