Politie kan "de dwerg" van meest gezochte lijst schrappen

De politie van Charleroi heeft Aza Petrovic, de meest gezochte dwerg van het land, opgepakt. Aza Petrovic prijkt op het "most wanted"-lijstje van de federale politie, omdat hij bij verstek veroordeeld is tot 6 jaar cel voor een homejacking.

Aza Petrovic -bijgenaamd de dwerg- wordt gezocht voor een uiterst gewelddadige homejacking in La Louvière in 2014. De slachtoffers zijn blijvend fysiek gehandicapt. Hij zou verantwoordelijk geweest zijn voor de observatie op voorhand en zou de bewaking tijdens de raid zelf hebben geregeld.

Hij is daarvoor eind vorig jaar veroordeeld tot zes jaar cel voor diefstal met geweld en gijzeling, maar kon tot nu toe niet worden opgepakt. Hij stond daarom op het lijstje van meest gezochte criminele van de federale politie. De politie in Charleroi laat nu weten dat ze hem hebben gevonden bij zijn ouders. De 31-jarige ex-Joegoslaaf.

Meest gelezen