Rechter: "Geen verwarring tussen Buval en Duvel"

Het Aldi-bier Buval is geen schending van de merknaam Duvel van Duvel Moortgat. Dat heeft de Brusselse rechter van koophandel beslist. Het is niet voor het eerst dat Buval onder vuur kwam. Eerder kwam het in aanvaring met Jupiler van AB InBev.

Brouwerij Duvel Moortgat vond dat het Aldi-merk Buval van naam te veel leek op het eigen merk Duvel en trok daarvoor naar de rechter. De brouwerij eiste een dwangsom van 50 euro per biertje dat nog zou worden verkocht. De Brusselse rechter van koophandel heeft echter Aldi gelijk gegeven.

Volgens de rechter verschillen de merknamen Duvel en Buval voldoende om verwarring te voorkomen. Bovendien gaat het om totaal verschillende bieren: Buval is een gewone pils, terwijl Duvel een speciaalbier is. De rechter wijst er ook op dat de verpakking van beide bieren grondig verschilt.

Het is niet voor het eerst dat Buval onder vuur komt te liggen. Eerder was er een aanvaring met Jupiler van AB Inbev, omdat de verpakking van Buval erg geleek op die van Jupiler. Hier trok Aldi wel aan het kortste eind en was de supermarktketen verplicht om de verpakking aan te passen (foto onder).

Meest gelezen