Verdachte gearresteerd na terreuraanval Stockholm

De Zweedse politie meldt dat ze een verdachte heeft opgepakt in verband met de terreuraanval vanmiddag in Stockholm, maar zegt dat het niet de dader is. Een vrachtwagen reed vanmiddag in het centrum van de stad in op de menigte. Bij de terreurdaad zijn vier mensen omgekomen. Vijftien anderen raakten gewond, negen onder hen zijn er erg aan toe.
AFP or licensors

De politie heeft vanavond een persconferentie gehouden en er is inderdaad een verdachte opgepakt, maar het is niet de dader van de aanslag, benadrukt de politie.

De man is tegengehouden door een politiepatrouille en het gaat om de man die te zien was op de foto die de politie eerder verspreid had. Hij is gearresteerd in het noorden van de stad, niet ver van de internationale luchthaven van Stockholm.

Maar de dader is dus nog altijd op de vlucht. De klopjacht gaat dus onverminderd door, in het hele land, er zijn ook verscherpte grenscontroles.

De politie gaat wel nog altijd uit van een terreuraanslag, waarbij dus vier doden zijn gevallen, en vijftien gewonden, van wie negen zwaar. Er zouden ook verschillende kinderen bij de gewonden zijn.

De Zweedse premier Stefan Lofven zei dat zijn land verenigd was in verdriet en in boosheid, maar hij zwoer dat men nooit zou toelaten dat haat de waarden van het land zou ondermijnen.

"Dit soort van daden zal nooit succes kennen", zo zei hij op een persconferentie. "We weten dat onze vijanden deze afschuwelijke moordenaars zijn, en dat we niet elkaars vijanden zijn. Onze boodschap zal altijd duidelijk zijn: je zal ons niet verslaan, je zal onze levens niet overheersen, je zal nooit winnen."

De Zweedse permier Lofven op zijn persconferentie.

Meest gelezen