Vrouw die zwaargewond uit Thames werd gehaald na aanslag, is overleden

De vrouw die na de aanslag op 22 maart in Londen zwaargewond uit de Thames werd gehaald, is overleden aan haar verwondingen. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt. Het gaat om een 31-jarige Roemeense die met haar vriend op vakantie was in Londen.
AFP or licensors

Andreea Cristea was met haar vriend aan het wandelen op de Westminster Bridge toen Khalid Masood zijn dodelijke raid uitvoerde. Het is niet duidelijk of ze aangereden werd en viel of in de Thames sprong in een poging om de auto te ontwijken.

Cristea werd na de aanslag zwaargewond uit de rivier gehaald en lag sindsdien buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Haar toestand verbeterde niet. Gisteren is de ondersteuning die haar in leven hield, stopgezet.

De 31-jarige architecte was in Londen om de verjaardag van haar vriend te vieren. Die raakte lichtgewond en kon het ziekenhuis snel verlaten. Hij wou zijn vriendin in Londen ten huwelijk vragen, maar heeft dat plan dus niet kunnen uitvoeren.

Dodental stijgt naar 6

Bij de aanslag kwamen zes mensen om het leven (de dader meegeteld). Naast Cristea gaat het om Keith Palmer, een ongewapende agent, Aysha Frade, een moeder van twee kinderen, Kurt Cochran, een Amerikaanse toerist, en Leslie Rhodes, een 75-jarige gepensioneerde. Dader Khalid Masood werd doodgeschoten door de politie.

Meest gelezen