Zweedse politie verspreidt opsporingsbericht na aanslag

De Zweedse politie heeft een opsporingsbericht verspreid na de aanslag van vanmiddag in Stockholm waarbij minstens drie doden zijn gevallen. Het gaat om beelden van bewakingscamera's van een man met een kap. Hij bevond zich ter plaatse op het moment van de aanslag. Zweedse media melden intussen dat de politie momenteel twee mensen verhoort.

Het is niet duidelijk of de man op de foto wordt beschouwd als dader of als getuige. "Ik heb beelden van iemand die gezien is op de locatie op het ogenblik van de feiten", zegt politiechef Mats Lofving. "Wij willen dat deze man contact met ons opneemt."

De foto toont een man die een vest met donkere kap draagt. Daaronder draagt hij een bleek t-shirt en een donkere broek.

Enkele uren nadat de vrachtwagen is ingereden op de menigte in de winkelstraat Drottninggatan, heerst nog veel onduidelijkheid. "We weten niet of het om een geïsoleerd incident gaat, of we er meer kunnen verwachten", zegt Dan Eliasson, het hoofd van de Zweedse politie. Hij kan ook het aantal doden en gewonden nog niet bevestigen. "Er zijn zoveel verschillende verklaringen die circuleren, we kunnen beter afwachten."

"We doen alles wat we kunnen om klaarheid te scheppen", zegt Anders Thornberg, het hoofd van de Zweedse veiligheidsdienst Säpo. "We zullen elke steen omdraaien." Thornberg gaf ook aan dat bekeken wordt of het noodzakelijk is om het terreurniveau te verhogen.

Op de persconferentie benadrukt de politie nogmaals dat ze mensen nog steeds aanraadt om uit de buurt van het centrum van Stockholm te blijven.
 

Meest gelezen