100-tal betogers tegen chemische oorlogsvoering in Syrië

In Brussel hebben een 100-tal mensen betoogd voor en staakt-het-vuren in Syrië en tegen het gebruik van chemische wapens. Eerder deze week zijn in Syrië tientallen doden gevallen bij een aanval met gifgas die wordt toegeschreven aan het Syrische leger.

De betoging was een initiatief van het burgercollectief "Action Syrie", met de steun van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De betogers droegen spandoeken van de Syrische oppositie mee en zongen revolutionaire liederen. Er betoogden ook Syrische vluchtelingen mee.

"Al zes jaar moordt het Syrische regime de burgers uit. De aanval van dinsdag was erg cynisch. We willen een einde van de bombardementen en zeker van chemische wapens", zegt Alec de Vries van het organiserend collectief. Hij wil dat er een staakt-het-vuren komt en dat het regime van Assad vervangen wordt door een democratisch alternatief. "Dat is ook wat de overgrote meerderheid van de Syrische bevolking wil".

De betogers riepen de internationale gemeenschap op haar verantwoordelijkheid te nemen. "De Europese landen bezondigen zich aan een onaanvaardbaar nietsdoen. Dat was ook al het geval met de vluchtelingencrisis", klonk het.

Meest gelezen