Cultfiguur Pedro Poublon treedt noodgedwongen uit de anonimiteit

West-Vlamingen met een Facebook- of Twitterprofiel hebben wellicht ooit al eens een bericht van PEDRO POUBLON zien passeren. De cultfiguur is na enkele jaren stilte opnieuw actief op Twitter, maar dat zou niet de echte Pedro zijn. In een interview met Het Nieuwsblad treden twee Kortrijkzanen noodgedwongen uit de schaduw: "Onze Twitteraccount is gehackt".

Pedro Poublon is een West-Vlaams onlinefenomeen. Jarenlang heeft hij menig Facebook- en Twittergebruiker verblijd met sappige West-Vlaamse oneliners die altijd volledig in hoofdletters werden geschreven en werden ondertekend met "GRTZ PEDRO". De breedgeschouderde militair met de zonnebril groeide uit tot een cultfiguur. In mei 2014 werd het stil op de profielen van Pedro. Tot twee weken geleden.

Eind maart is Pedro opnieuw actief geworden op Twitter. Het is om die reden dat de twee geestelijke vaders van de fictieve figuur zich genoodzaakt voelen om uit de schaduw te treden. "Die persoon heeft ons gehackt", zeggen Klaas en Maarten uit Kortrijk in Het Nieuwsblad. "Wij wilden het mysterie rond Pedro bewaren. Maar om iedereen duidelijk te maken dat wij er niet langer achter zitten, hebben we toch besloten om ons bekend te maken."

"Voor ons was Pedro eigenlijk al een tijdje afgesloten", zeggen ze voorts. "We hebben er ons geweldig hard mee geamuseerd en enorm veel gelachen. Maar de houdbaarheidsdatum was al even verstreken."

Meest gelezen