Hoge hakken niet meer verplicht voor vrouwen op werkplek

In de Canadese provincie Brits-Columbia mogen vrouwen niet langer verplicht worden hoge hakken te dragen op het werk. Dat heeft Christy Clark aangekondigd, de premier van de provincie in het westen van Canada.

"Op sommige werkplekken in onze provincie moeten vrouwen hoge hakken dragen op het werk. Zoals de meeste Brits-Columbianen meent onze regering dat dit onrechtvaardig is", aldus Clark in een mededeling. De liberale premier vindt deze "praktijk gevaarlijk en discriminerend".

De minister van Arbeid van de provincie, Shirley Bond, verwacht dat de werkgevers in het communiqué "een duidelijk signaal zien dat het onaanvaardbaar is iemand het dragen van hoge hakken op het werk op te leggen".

Premier Clark zet met haar mededeling het licht op groen voor een wetsontwerp van de leider van de groene partij, Andrew Weaver, dat veiligheidsnormen op het werk gelijkstelt voor alle seksen.

Meest gelezen