Met 2.500 de straat op tegen geweld tegen homo's

In Arnhem, in het oosten van Nederland, hebben vanmiddag zo'n 2.500 mensen betoogd tegen geweld tegen homo's. Afgelopen week is in Nederland grote verontwaardiging ontstaan nadat vorig weekend twee jongens in elkaar waren geslagen, naar verluidt omdat ze hand in hand liepen.

Bij de betogers in Arnhem was ook het koppel dat er vorige week is aangevallen. Beide mannen riepen op tot meer tolerantie en kregen daarvoor applaus.

Onder de betogers bevond zich ook Alexander Pechtold,  de politieke leider van het linksliberale D66. Eerder deze week haalde Pechtold het wereldnieuws door met zijn medeonderhandelaar hand in hand naar de formatiegesprekken in Den Haag te komen.

Ook vandaag weer liepen de betogers hand in hand om hun steun te betuigen aan het aangevallen homokoppel. Er waren trouwens ook steunbetogingen in Eindhoven en Den Haag.

In verband met de feiten van vorig weekend zijn vijf jongens van 14 tot 16 jaar oud opgepakt. De advocaat van een, van hen zegt dat het geweld niets te maken had met geweld tegen homo's, maar dat er van beide kanten klappen zouden zijn uitgedeeld. 

Meest gelezen