Verkeer op Ring rond Brussel in de knoop door ongeval

Op de Binnenring in Grimbergen is een vrachtwagen vanmiddag op een trekker met oplegger gereden. Een man raakte daarbij lichtgewond en er was ook veel verkeershinder. Het verkeer op de E40 richting kust was ook drukker dan anders, allicht door het mooie lenteweer, maar er gebeurden ook enkele ongevallen.

De hele namiddag waren er twee rijstroken versperd op de Binnenring ter hoogte van Grimbergen. Het verkeer richting Machelen moest over één rijstrook. De hinder was erg groot, het Verkeerscentrum raadde automobilisten aan om om te rijden. De wachttijd liep op tot meer dan een uur.

Pas in de vooravond werden beide vrachtwagens weggetakeld.

 

Het ongeval op de Binnenring had ook gevolgen voor het verkeer op de Buitenring. De VRT Verkeersredactie liet via Twitter weten dat meer dan een kwartier vertraging was tussen Zaventem en Grimbergen door een kijkfile.

Druk verkeer richting kust

Ook het verkeer richting kust verliep moeizaam. Het was drukker dan anders, allicht door het aangekondigde lenteweer, en er was ook een reeks ongevallen. Wie van Brussel naar Oostende reed, moest vanmiddag rekening houden met een uur extra reistijd, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

In de voormiddag was er eerst een ongeval in Nevele, daarna waren er twee ongevallen in de buurt van Drongen. Als gevolg daarvan was het aanschuiven vanaf Wetteren. 's Middags gebeurde daar dan nog een kop-staartaanrijding, maar de rijweg bleef slechts korte tijd versperd.

Meest gelezen