Woutertje Pieterseprijs voor "Stella" van Gerda Dendooven

Het boek "Stella" van de Belgische Gerda Dendooven is bekroond met de dertigste Woutertje Pieterse Prijs (15.000 euro). Het volgens de jury "eigenzinnige en actuele prentenboek" is uitgegeven door Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij.

Het gaat over een meisje dat door een vissersechtpaar gevonden wordt in een net. Het vrolijke deerntje groeit heel snel en zingt in een taal die niemand verstaat.

"Stella" is volgens de beoordeling "een boek dat in dansende taal en robuuste beelden een verontrustend verhaal vertelt". Het "schuurt maar is licht van toon". "Stella" wordt verder gezien als een "pleidooi voor grenzeloos lezen en grenzeloos denken".

Gerda Dendooven (Kortrijk, 1962) is docente grafische vormgeving aan het Hoger Sint-Lucas Instituut in Gent. Ze produceert kinderboeken, illustraties, toneelteksten en kinderboeken. Haar werk werd eerder al bekroond met een Zilveren Penseel, de Boekenpauw en een Gouden Uil. In 2004 ontving ze de Vlaamse Cultuurprijs.

Meest gelezen