"Verbrand mijn boeken maar. Je hebt ze toch al betaald!"

Als het op een "to the point"-antwoord aankomt, dan bent u bij J.K. Rowling aan het juiste adres. De schrijfster van de "Harry Potter"-boeken geeft haar Twittervolgers graag waar voor hun geld en haar antwoorden via dit sociale medium halen dan ook met een zekere regelmaat de internationale media. Dat deed ze vorige week nog toen iemand de zonen en schoonzoon van president Trump afgestudeerd zag in Zwadderich, een van de afdelingen van Zweinstein. Dat zette Rowling eventjes kordaat recht. En dat kan ze goed, zo moge blijken uit deze selectie van haar tweets.

"De afgestudeerden van Zwadderich geraken ver", aldus twitteraar Oliver Willis, en hij verwees daarbij naar Jared Kushner, schoonzoon van VS-president Trump, en naar de zonen van Trump, Eric en Donald Jr. Maar zo dacht Rowling er dus niet over. Want volgens haar moet je wel degelijk eerst een brief van Zweinstein krijgen. Die kregen ze niet en dus, "case closed!"

Rowling wordt dan ook vaak als een "bad ass" op Twitter omschreven. Iemand die geen blad voor de mond neemt om haar standpunt duidelijk te maken. Iets waar het internet dan weer danig van smult. We maakten deze selectie:

Toen ze een bericht in Daily Mail corrigeerde…

Toen ze Serena Williams verdedigde…

Toen haar kop thee plots te veel aandacht kreeg…

Toen iemand maar niet aan Albus Dumbledore kon zien dat hij homofiel was…

Toen een wetenschapper het vrouwelijke orgasme weinig nut toeschreef…

Toen vooral het gezicht van een criticaster haar opviel…

Toen "openlijk homoseksueel" blijkbaar even tot laster werd omgevormd…

Toen iemand dreigde al haar boeken te verbranden…

Toen ze haar gevoel van 2016 wilde delen…

Meest gelezen