Bloedige Palmzondag met twee aanslagen in Egypte

Het noorden van Egypte kent een bloedige Palmzondag. Bij twee bomaanslagen in koptische kerken in de stad Tanta en in Alexandrië zijn in totaal 45 mensen vermoord. De aanslagen vonden plaats tijdens vieringen voor Palmzondag. De aanslagen zijn inmiddels opgeëist door terreurgroep IS.

"Het terrorisme treft Egypte opnieuw, dit keer op Palmzondag", twittert de woordvoerder van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ongeveer 10 procent van de meer dan 90 miljoen inwoners van Egypte zijn christenen. Ze leven grotendeels in vrede met de moslimmeerderheid, hoewel er af en toe spanningen zijn.

Terreurgroep IS laat weten dat ze nog aanslagen plannen in het land. Bij een bomaanslag op een kerk in december 2016 in Egypte werden 30 mensen gedood. Die aanslag werd door de terreurgroep IS opgeëist. Eind deze maand bezoekt ook paus Franciscus Egypte.

Meest gelezen