Hinder op spoor tussen Brugge en Aalter

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is iets over zeven uur vanavond stilgelegd na een ongeluk nabij het station in Beernem. Daar zou een persoon aangereden zijn door een trein. Het treinverkeer in de richting van het binnenland kan hernemen. Dat in de richting van de kust wordt nog omgeleid.

Het was een erg druk weekend aan de kust en dus hebben veel mensen de trein genomen. Net op het ogenblik dat veel van die mensen wilden terugkeren, was er een ongeluk nabij het station in Beernem.

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter was even onmogelijk, maar er is nu één spoor vrij, dat in de richting van het binnenland. De grote groepen dagjestoeristen kunnen dus min of meer normaal terugreizen naar huis.

In de andere richting is het treinverkeer nog onderbroken. De NMBS en Infrabel proberen om de treinen om te leiden via Deinze en Lichtervelde. Het is niet duidelijk hoe lang dat nog het geval zal zijn.

Op de trein die bij het ongeluk betrokken was, zaten ongeveer 300 mensen. Die zijn met de bus naar Brugge overgebracht.  

Meest gelezen