Jacht op beren in winterslaap en wolvenwelpjes in Alaska kan weer

Jagers in Alaska mogen voortaan weer beren in winterslaap en wolvenwelpjes in hun hol doodschieten. Het Congres heeft de wet in die zin aangepast die dateerde uit de ambtstermijn van president Barack Obama. De nieuwe wet geldt voor een gebied van 310.798 vierkante kilometer natuurgebied.

De wetgeving is aangepast op initiatief van twee Republikeinse senatoren uit Alaska, die aanvoerden dat de vorige wetgeving "slecht voor Alaska, slecht voor de jagers, slecht voor de oorspronkelijke bevolking en slecht voor Amerika" noemden.

Mileuactivisten noemen de nieuwe wetgeving een shock voor het bewustzijn van elke dierenliefhebber in de VS. "We zullen hele wolvenfamilies in hun hol uitgeroeid zien, beren zullen vanuit vliegtuigen kunnen worden  doodgeschoten", zegt Wayne Pacelle van dierenrechtenorganisatie Humane Society.

Maar volgens een van de Republikeinse initiatiefnemers gaat het hier om het recht van de staat Alaska om zelf het wildbestand te regelen.

Meest gelezen