Politie onderzoekt trouwstoet die Brusselse ring blokkeerde

De federale politie is een onderzoek gestart naar een trouwstoet die gisteren een tijdje het viaduct van Vilvoorde op de Brusselse Ring heeft geblokkeerd. De auto's reden erg traag en stonden zelfs even stil. Er reed zelfs een vrachtwagen in op de file die daarop was ontstaan.

De stoet, bestaande uit enkele sportwagens, reed erg traag over het viaduct van Vilvoorde op de R0 en stond ook even stil. Een vrachtwagen reed in op de achterste sportwagen. Niemand raakte daarbij gewond. Op internet doken beelden op van het ongeval. Op die beelden is te zien hoe de trouwgasten op een gegeven moment zelfs uitstappen op het viaduct en met vlaggen staan te zwaaien.

Dezelfde groep zou daarna zijn gespot in Mechelen. Ook daar hebben ze verkeershinder veroorzaakt. Volgens Gazet van Antwerpen zou de politie daar tussenbeide zijn gekomen en een van de voertuigen hebben klemgereden. Toen die door de politie aan de kant werd gezet, zouden de andere wagens onophoudelijk getoeterd hebben. De politie is een onderzoek gestart, want er zouden verschillende overtredingen zijn begaan.

Het is niet voor het eerst dat dergelijke trouwstoeten de Brusselse Ring onveilig maken. Ook vorige week was er een soortgelijk incident. Te traag rijden op de autoweg is gevaarlijk en verboden. Bij normale verkeersomstandigheden moeten alle voertuigen op de autosnelwegen, dus ook op de Brusselse Ring en het viaduct van Vilvoorde, minimaal 70 kilometer per uur rijden.

Meest gelezen