Tine Embrechts: "Er kwam zo'n dikke witte made uit de borstkas van mijn zoontje"

Actrice Tine Embrechts vertelde tijdens de allereerste aflevering van het vernieuwde "De 3 wijzen" een gruwelijk en waargebeurd verhaal over een insectenbeet die haar zoontje heeft opgelopen op vakantie. "Ik dacht eerst dat het een muggenbeet was, maar het werd groter en groter."

Vanavond is de eerste aflevering uitgezonden van "De 3 wijzen" op Eén. Het klassieke programma is terug van weggeweest met Kobe Ilsen als de Kurt Van Eeghem van dienst. Jeroen Meus, Sven De Leijer en Tine Embrechts zijn de eerste nieuwe wijzen. Vooral een -waargebeurd- verhaal van Embrechts is bijgebleven. Ze vertelt over een insectenbeet bij haar zoontje van anderhalf jaar oud die ietwat uit de hand is gelopen.

Gaston, zoals het zoontje heet, loopt de beet op tijdens de kerstvakantie op reis in Gambia. "Ik dacht eerst dat het een muggenbeet was, maar het werd groter en groter", vertelt ze. "Een dag voor onze nachtvlucht naar huis barst de wonde open en begon het precies te "ademen", waardoor we het aan onze hoteleigenaar hebben laten zien." Volgens hem is Gaston gebeten door een mangovlieg en heeft die een eitje gelegd in de wonde.

"We moesten er gewoon wat vaseline op doen waardoor het beestje zonder zuurstof zou komen te zitten en het naar buiten zou komen", zegt Embrechts voorts. "Ik heb dat op zijn wonde gesmeerd en Gaston heeft heel de vlucht naar huis geslapen. We komen 's morgens aan in België en ik doe zijn body'tje uit en daar lag zo'n dikke witte made (Embrechts doet teken met haar vingers) op zijn borstkas."

Herbekijk hieronder het fragment:

Meest gelezen