Trein met 2.000 passagiers stond urenlang stil in Wontergem

In Wontergem, in Oost-Vlaanderen, is vanavond een trein met 2.000 passagiers tot stilstand gekomen. In de overvolle trein zouden een twintigtal passagiers onwel zijn geworden. Een andere passagier heeft daardoor aan de noodrem getrokken. Na twee uur stilstand is de trein dan uiteindelijk naar Gent gereden.

Volgens de NMBS was de trein onderweg van Blankenberge naar het binnenland. Omdat het treinverkeer tussen Brugge en Aalter verbroken was door een ander incident, werd de trein omgeleid via Deinze.

De trein zou overvol zijn geweest en een twintigtal passagiers zou onwel geworden zijn. Iemand heeft daarop aan de noodrem getrokken en daardoor kwam de trein tot stilstand in Wontergem.

Thomas Smolders, die op de trein zat, vertelde aan onze collega's van de radio dat de trein twee uur lang stilgestaan heeft en dat er geen informatie van de NMBS kwam. Wel zou er in een aantal wagons water zijn uitgedeeld, maar niet overal.

Uiteindelijk zijn 500 passagiers met bussen overgebracht naar Deinze. De trein is met de overige 1.500 passagiers aangekomen in Gent om verder naar het binnenland te reizen.

Meest gelezen