"Gelieve uw slang aan de leiband te houden"

Jerry Kimball heeft een passie voor slangen en wil die ook delen met anderen. Daarom nam hij onlangs een van zijn slangen mee naar een park in Sioux Falls, in de Amerikaanse staat South Dakota. Die liet hij dan, tijdens een "meet and greet", in het gras vrij, zodat bezoekers aan het park konden zien hoe ongevaarlijk dit reptiel wel is. Nochtans was een van de bezoekers minder enthousiast en belde de plaatselijke "Animal Control". Dat leidde uiteindelijk tot een boete voor Kimball.

Kimball op nieuwswebsite Argus Leader: "Het was 1 april en ik dacht dat ze me voor de zot hielden. Het is toch niet zo dat het hier gaat om een dier dat een zekere snelheid heeft. Ze zullen er niet zomaar in een ruk vandoor gaan."

"Wat me nog het meest verbaasde is dat men me vroeg om een touw rond mijn slang te binden. Ik had zoiets van: "Dude, in geen geval!" Ik stond als aan de grond genageld."

Kimball kreeg uiteindelijk een boete van 190 dollar (180 euro).

Medewerkster Julie DeJong van "Animal Control": "Het feit dat hij een boete kreeg had niet zozeer te maken met het feit dat hij zijn slang uitliet, maar dat hij het dier vrij zijn gang liet gaan. Hoe het dier ook is, groot of klein, 8 poten, 4 poten of zelfs geen poten, warmbloedig of koudbloedig. Als het dier niet aan een leiband loopt, dan loopt het vrij rond. Een onderscheid tussen dieren wordt er niet gemaakt."

Meest gelezen