Ed Sheeran sluit deal in plagiaatzaak rond "Photograph"

Ed Sheeran heeft een deal gesloten in de plagiaatzaak rond zijn nummer "Photograph". Vorig jaar werd hij in de VS aangeklaagd door Martin Harrington en Thomas Leonard omdat zijn lied een bewerkte kopie zou zijn van hun nummer "Amazing". Richard Busch, de advocaat van het songschrijversduo, heeft het nieuws bevestigd aan BBC News.
Lies Borgers

Het Brits-Amerikaanse duo eiste 17,5 miljoen euro van Ed Sheeran. "Amazing" werd in 2012 gezongen door de Britse zanger Matt Cardle. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt. De entourage van Ed Sheeran heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Volgens Leonard en Harrington zaten er in de refreinen van beide nummers 39 identieke noten en zijn de "gelijkenissen duidelijk herkenbaar voor de nietsvermoedende luisteraars". De akkoordenstructuur van beide nummers werd ook toegevoegd aan het gerechtelijk dossier. 

Richard Busch is de advocaat die ook met succes de erven van Marvin Gaye vertegenwoordigd heeft in hun proces tegen Robin Thicke en Pharrell Williams over plagiaat in "Blurred lines". 

Harrington en Leonard zijn veelgevraagde songschrijvers in de popwereld. Ze werkten in het verleden al voor onder anderen Kylie Minogue, Stevie Wonder, Westlife en Emma Bunton. 

Meest gelezen