Kandidaat-rector Van de Walle reageert op intimidatie: "Ben mikpunt van lastercampagne"

Rik Van de Walle, een van de kandidaat-rectoren aan de UGent, heeft gereageerd op de beschuldigingen dat hij collega Anne De Paepe geïntimideerd zou hebben. "De voorbije weken werd ik het mikpunt van een lastercampagne. Ik vraag dat dit stopt. Er is geen enkele nood om daarbij met modder te gooien", reageert Van de Walle via Facebook. De Morgen schreef dat de huidige rector onder druk gezet is om zich niet kandidaat te stellen voor een tweede termijn.

"Groep in loge zet druk op rector UGent: "Neem niet deel aan verkiezing"", kopte De Morgen vanochtend. In het artikel dook ook de naam op van Van de Walle. "Denk goed na, want het zal keihard worden gespeeld", moet De Paepe van hem te horen hebben gekregen.

Van de Walle is kandidaat-rector bij de verkiezingen van volgende week. In het Radio 1-programma "De ochtend" bevestigde collega-professor en rector-kandidaat Guido Van Huylenbroeck dat De Paepe onder druk is gezet. Hij noemde daarbij evenwel geen namen.

Van de Walle reageert nu via sociale media. Hij stelt dat zijn omgeving al het slachtoffer werd van vandalen en wil dat de lastercampagne gewoon stopt. "De voorbije weken werd ik het mikpunt van een lastercampagne, waarbij in vooraanstaande kranten door anonieme bronnen allerhande complottheorieën werden geschetst. Tot mijn ontzetting werd ook mijn omgeving hier het slachtoffer van. Anonieme vandalen bekladden met slogans de omgeving waar ik werk", schrijft Van de Walle op Facebook (zie hieronder).

Hij vraagt dat de kandidatenduo's (Guido Van Huylenbroeck/Sarah De Saeger en Rik Van de Walle/Mieke Van Herreweghe) in "volle vrijheid kunnen deelnemen aan deze verkiezing". Volgens hem zullen "studenten en medewerkers kiezen voor een positief project en zelf hun conclusies trekken".

Meest gelezen