Lerares gedood en twee kinderen gewond bij schietpartij in school in Californië

Bij een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Californië zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een lerares en de schutter zelf. Twee leerlingen raakten zwaargewond.

De schietpartij vond plaats op een basisschool in San Bernardino, in de Amerikaanse staat Californië. De dader drong een klaslokaal binnen en schoot de lerares dood, daarna pleegde hij zelfmoord.Twee leerlingen zijn bij die schietpartij zwaargewond geraakt en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. 

Volgens de autoriteiten kenden dader en slachtoffer elkaar en ging het allicht om een privédispuut. De identiteit van beiden is nog niet bekend gemaakt, hun precieze relatie evenmin. De gewonde leerlingen zouden zelf niet het doelwit geweest zijn van de dader, maar werden "onintentioneel" geraakt in het vuurgevecht.

In en rond de school ontstond paniek en de 600 leerlingen werden geëvacueerd naar een andere school in de buurt, waarna ze werden herenigd met hun familie. De situatie raakte vrij snel opnieuw onder de controle, maar de school zal nu wel zeker twee dagen gesloten blijven.

San Bernardino was in december 2015 nog het toneel van een terroristische aanslag geïnspireerd door IS, toen een koppel er 14 mensen doodschoot.

Meest gelezen