Longread: Ctrl Alt Jihad

Wie zijn de www-warriors van IS? Wat is hun geheim? En vooral: wat kunnen we eraan doen? De Vranckx-redactie zoekt het uit in een longread.

In de vierde en laatste aflevering van 'IS in het vizier' stelt Rudi Vranckx vast dat het idee van het “kalifaat” de echte vijand is, nog meer dan de zwarte vlaggen die de voorbije jaren gehesen werden en de steden waarin dat gebeurde. Dat idee verbindt een onzichtbaar online netwerk van cyberjihadi’s en heeft honderden van onze jongeren doen afreizen om de jihad te voeren.

Ctrl Alt Jihad

Bekijk de longread met extra informatie en video bij aflevering 4 van IS in het vizier.

In een exclusief online dossier gaat de Vranckx-redactie verder waar de aflevering ophoudt, en brengt ze het cyberkalifaat in kaart. Hoeveel IS-twitteraars zijn er precies? Welke trucjes gebruikt de IS-propagandamachine? En is die community wel zo spontaan als het lijkt?

Meest gelezen