Morrissey, Sade en Dionne Warwick wezen Gorillaz af

Na een lange mailwisseling heeft Morrissey beslist om niet samen te werken met Gorillaz. Dat zegt Damon Albarn in een interview met Q Magazine. Ook de souldiva's Sade en Dionne Warwick wezen een aanbod van Damon Albarn af.

"Humanz", het nieuwe album van Gorillaz, komt op 28 april uit. En de virtuele band van Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett heeft daarvoor samengewerkt met artisten als De La Soul, Grace Jones, Jehnny Beth van Savages en Mavis Staples.

Toch waren er ook artiesten die zich niet geroepen voelden om mee te werken aan het nieuwe album. Zo liet de Britse zanger Morrissey na een "een maand e-mails uitwisselen" een plekje op het album aan zich voorbijgaan. Ook Sade en Dionne Warwick wezen een aanbod van Albarn en co om samen te werken af. Volgens Pitchfork zou Warwick geweigerd hebben omdat de teksten van de groep niet stroken met haar religieuze overtuigingen. 

Damon Albarn ligt er alvast niet wakker van. "Ik neem een afwijzing niet persoonlijk", grapt hij. Ook tussen Albarn en Hewlett was het de voorbije jaren niet altijd koek en ei. "Hij (Hewlett) vertrok en daar voelde ik me slecht bij", vertelt Albarn. "Ik had het al eens meegemaakt met Graham (Coxon, bij Blur, nvdr). Ik begrijp nu dat mensen mijn stoomwals wel eens willen verlaten om hun eigen ding te doen, maar dat ze me verder op mijn pad dan wel weer vergezellen." 

"Gorillaz"-tv-reeks in de maak

In hetzelfde interview kondigt Hewlett ook aan dat er een 10-delige tv-reeks in de maak is en dat een "Gorillaz"-film (voor DreamWorks) er nooit kwam "omdat hij te donker was om er een paar honderd miljoen dollar aan te besteden". 

Gorillaz bracht zijn gelijknamige debuut in 2001 uit. Ze zijn bekend van singles als "Clint Eastwood" en "Feel good inc.".

Meest gelezen